Akupunktur mod hovedpine.

En af de ting man som akupunktør oftest oplever på klinikken, er behandling af hovedpiner. Og selvom en hovedpine, for manges vedkommende er en årelang følgesvend, er der for langt de fleste patienter hjælp at hente.
Hovedpiner varierer meget i styrke, lokalisation og varighed. Det er vigtigt, at man skelner mellem hovedpiner, som opstår en gang imellem – herunder spændingshovedpine/migræne/nakke og øvre ryg – og så hovedpiner der kan skyldes en mere alvorlig neurologisk tilstand.
Det er selvfølgelig altid et must, at man ved kronisk hovedpine – eller pludseligt opstået hovedpine, som på en eller anden måde ikke føles “rigtig” opsøger sin læge. Her kan man så blive udredt og forhåbentligt frikendt for mere alvorlige underliggende årsager.

De mest typiske hovedpiner

Migræne

Den typiske migrænepatient har en ubeskrivelig bankende og intensiv hovedpine i den ene side af hovedet. Et anfald følges for ca. 1/3 dels tilfælde af fænomet “Aura”, som typisk er en visuel forstyrrelse med delvis tab af syn og/eller zigzag/flimmer for øjnene. En af mine tidligere patienter oplevede, at “miste” venstre side af kroppen – samtidig med at hendes tale var usammenhængende og ikke nem at forstå.
Et migræneanfald varer typisk 3 dage og kan udløse opkastninger og total intolerans overfor lys.
Migræner kan trigges af:
Stress, nervøsitet, hormonelle ubalancer (herunder også menstruations ubalancer!), højre lyde og visse fødevareallergier.

Spændingshovedpine

Den mest udbredte hovedpine blandt befolkningen er spændingshovedpine. De fleste oplever det som en tung, let dunkende konstant smerte i begge sider af hovedet. I de fleste tilfælde er smerterne tilstede i en ½ times tid til et par timer. Det er nok også her, de fleste kan klare sig ud af smerterne med et par Panodiler eller Ipren. Problemet vil selvfølgelig opstå igen, når den underliggende årsag ikke bliver behandlet.
Spændingshovedpine trigges typisk af:
Manglende motion/bevægelse, dårlig søvn, høje lyde, dårlig kropsholdning, at ligge forkert på puden om natten, dårlige arbejdsstillinger m.m.

Cervikogen hovedpine

Cervikogen hovedpine er en sekundær hovedpine. Dvs. at smerterne skyldes underliggende problemer i nakke og øvre ryg. Det kan være alt lige fra slidgigt i nakke- og ryghvirvlerne (også kaldet Cervikal og Thorakal hvirvler) til discusprolaps og opspændte muskler.
Smerterne opleves typisk i den ene side af hovedet – startende fra nakken og løbende henover hovedet. Andre symptomer er nedsat bevægelighed i nakken, stivhed i nakken og smerter henover skuldrene og i øvre ryg.
Cervikogen hovedpine opstår af:
Forskellige skader på strukturen og spændinger

Cluster hovedpine

Hvorfor nogle mennesker får denne form for hovedpine vides ikke. Men den er mest 6x hyppigere hos mænd end hos kvinder – den er dog ikke særligt udbredt!. Cluster hovedpine er en ekstrem smertefuld tilstand, der giver en brændende eller stikkende smerte bag øjet. Et anfald kan variere fra 15 min. til 2 timer. Anfald kommer 1-3 x dagligt over en periode på en uge eller mere. Den kan så forsvinde i en lang periode, for så pludseligt at dukke op igen.
Cluster hovedpine opstår af:
Muligvis neurologisk årsag – nogle mener, at mønsteret kunne tyde på, at kroppens biologiske ur (Hypothalamus) spiller en rolle. Anfald kommer nemlig ofte på samme tidspunkter af dagen.

Du kan følge dette link, for at se en kort animeret film med forklaring på hvorfor vi får hovedpine.

Få gjort noget ved hovedpinen

Hos Offenbach Akupunktur, kan du få hjælp til at komme din hovedpine til livs. Har du spændingshovedpine lige nu eller står du midt i et migræneanfald, så er du velkommen til at kontakte mig – jeg tager også akutpatienter ind! I langt de fleste tilfælde, vil du kunne forlade klinikken igen uden hovedpine, eller med en betydelig reduktion i smerterne, som ofte forsvinder helt efter ganske kort tid.
Du finder mine kontaktoplysninger her!