← Gå tilbage

Skuldersmerter

Skuldersmerter kan opstå af mange forskellige årsager. Overanstrengelse, slidgigt, betændelsestilstande i ledbånd, bursitis, overrevne ledbånd, forkerte arbejdsstillinger m.m.
Skuldersmerter der ikke går væk af sig selv i løbet af 14 dage, kan skyldes noget, som kræver behandling.
Skulderen er et såkaldt kugleled – altså et ret kompliceret led, da vi jo skal kunne bevæge armen i alle retninger. Også fra akupunktørens synspunkt er skulderen kompliceret, da løber der mange meridianer igennem skulderen. Er det en skade, du har gået med i lang tid, er det derfor vigtigt, at du udviser tålmodighed, når du påbegynder behandling.

Behandlingsforløb

I starten af behandlingsforløbet er det vigtigt, at vi får godt fat i problemet. Jeg anbefaler, at man de første par uger, får behandlet mindst 2 gange. Derefter justeres frekvensen af behandlinger – og ofte til 1 gang om ugen indtil problemet er løst. Grunden til at der sættes intensivt ind i starten, er for at undgå, at den oprindelige smerte får lov at genetablere sig inden næste behandling.Ellers er det konstant 1 skridt frem og 2 tilbage. Vi er jo afhængige af at kunne bruge vores arme. Derfor er det vigtigt at du stadig sørger for at træne skulderen og bruge armen – men med omtanke! Evt. kan du i samarbejde med en uddannet fysioterapeut, få langt et træningsprogram, der støtter op om din akupunktur behandling. Træningsprogrammet kan du så lave hjemme.

Tryk her for at se en video med tricks til træning af skulderen