Hvad er Akupunktur?

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform, der involverer indstik gennem huden med meget tynde nåle, i strategisk udvalgte punkter. Behandlingen sigter mod, at påvirke nervesystemet, således at kroppens egne smertestillende og nærende stoffer udløses. Sagt med andre ord, behandlingen sigter mod, at få gang i blodomløbet. Denne biomekaniske ændring i kroppen aktiverer kroppens naturlige evne til at hele og reparere sig selv.

En akupunkturbehandling tager 45-60 min og er i det store hele rimeligt smertefri. Der stikkes med engangsnåle, som er belagt med silikone for at gøre behandlingen så behagelig som muligt. Du ligger på en behagelig justérbar briks med indlagt varme, og kan slappe helt af, mens nålene virker og bringer din krop tilbage i balance.
Akupunktur er en sikker behandlingsform. På min klinik stikkes der aldrig i områder med vitale organer. Nålene sættes der i mod i arme/ben/øre/hoved. Hos Offenbach Akupunktur bliver du behandlet med en teknik der kaldes “distal akupunktur”. Dvs. at indstik stort set aldrig bliver foretaget i det område hvor du oplever smerter eller gener. Jeg udøver akupunktur efter de 2 mest berømte akupunktører Dr. Richard Tan og Master Tung. 

Særligt fokus på smertebehandling…..

Akupunktur er en fremragende behandlingsmetode, til at behandle problemer der involverer smerter. I de fleste tilfælde vil du inden for ganske få sekunder kunne mærke en forskel. Jeg behandler selvfølgelig en lang række forskellige problemstillinger, men hovedvægten af mine behandlinger – og min helt store ekspertise – er i området med smerter i bevægeapparatet. Her tegner ryg, nakke og hovedpine/migræne sig for 90% af alle tilfælde.

Der er mange forskellige årsager til, hvorfor folk opsøger en akupunktør med henblik på smertebehandling. Det spænder lige fra et akut forkert løft i haven i weekenden til gigt, slidtage og forkerte arbejdsstillinger. Uanset hvad så er der som regel hjælp at hente.
Men – kan man så hjælpe alt og alle? Det korte svar er: Nej, det kan man ikke!
Præcist som i vestlig medicin, er der altså ikke nogen garanti for, at du kommer helt af med dine gener. I langt de fleste tilfælde løser akupunktur problemerne. Men der kan være faktorer som gør, at man kun kan nå så langt.

På Videnscenter for arbejdsmiljø, er der hvis du følger linket, en virkelig god gennemgang af årsagerne til, at vi får smerter. Tryk her:  Arbejdsmiljøviden