Ryg og Hoftesmerter

Rygsmerter må vist siges at være dansk nationalsport.
I hvert tilfælde er de oftest behandlede problematikker på klinikken ryg- og lændesmerter i forskellige afskygninger. Problemerne dækker fra en akut opstået smerte i ryggen, til smerter som folk har gået med i mange år. Smerter opstået på baggrund af slitage, gigt, forkerte arbejdsstillinger ses ofte, og behandles effektivt med akupunktur. Akutte opståede smerter behandles i særdeleshed let med akupunktur.

Hvad enten du oplever problemer i den nederste del af ryggen/lænden eller i øverste del af rygge, kan jeg tilbyde akupunkturbehandling for at fjerne/afhjælpe smerterne.
Behandlingen kræver ikke indstik i de berørte områder, men beror på indstik i arme/ben. I langt de fleste tilfælde oplever patienten bedring af symptomerne inden for ganske få minutter.

Det er vigtigt at understrege, at nogle behandlinger kan kræve hjælp fra en kiropraktor. I så fald kan jeg anbefale kiropraktor Ulla Junge i Randers.

Hvor ofte skal mine rygsmerter så behandles? 
Alt efter hvad årsagen er til dit besøg på klinikken, kan frekvensen af behandlinger variere. Typisk er det smertebehandling der foretages, og her vil det
optimale være 2-3 gange pr. uge i starten, hvorefterfrekvensen kan justeres. Grunden til dette er, at undgå at problemet når tilbage på sit normale niveauinden dit næste besøg.
Det svarer lidt til, at vi skal starte helt fra grunden
igen, hvis der går for lang tid mellem de første behandlinger.
Et eksempel kan være en akut opstået skade evt. grundet havearbejde.
Her anbefales det kraftigt, at de første 2 uger er med 3 behandlinger pr. uge.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Der er ikke 2 mennesker der er ens, så derfor kan det være et skud i tågen at sige hvor mange behandlinger der skal til. Det nemmeste svar er, at du skal behandles til problemet er væk. Nogle oplever, at deres symptomer er helt væk efter 2-3 behandlinger, og andre er symptomfrie efter 10 eller flere behandlinger. Lider du f.eks. af slidgigt i dit knæ eller fibromyalgi, er dette noget, der kræver behandling fra tid til anden, når først problemet er stabiliseret.
Hvorimod en nakkesmerte, grundet man har ligget forkert, ikke er noget, der kræver behandling resten af livet. Hvor langt man kan nå med behandlingen, kommer også an på, hvor medtaget kroppen er.
Intet er mere tilfredsstillende for både behandler og patient, end at alle smerter går helt væk. Men man skal også være realistisk, og i nogle tilfælde være tilfreds med at få det 50-70% bedre - baseret på udgangspunktet! 
   


Til toppen

Nakkesmerter

Nakkesmerter og problemer i den øvre del af ryggen skyldes hovedsageligt vores moderne livsstil. En hektisk stressende hverdag i kombination med stillesiddende arbejde, er nok uden tvivl en af de største årsager til, at så mange mennesker oplever disse problemer. "Sidegevinsterne" kan variere lige fra hovedpine, ondt i armene og skuldrene, smerter i den nederste del af ryggen, svimmelhed og til generelt ubehag. Med akupunktur kan du opnå en hurtig og effektiv bedring af dine symptomer - og i mange tilfælde næsten øjeblikkeligt.
Læs om Michael Reisenhus som kom svimmelhed og nakkeproblemer til livs


Hvad kan du få hjælp til? 
Nakkesmerter og stivhed i nakkemusklerne er den hyppigste årsag, til at folk søger hjælp på min klinik. Det er ikke kun problemer lokaliseret direkte på nakken jeg kan hjælp med. Smerter der trækker ud over skuldrene, og smerter ned over rygmusklerne (Trapezius) behandles effektivt, og oftest kan du mærke en forskel ganske få minutter efter nålene er sat i. 

Udover ovennævnte årsager kan du også få behandling af: 
- Akut hold i nakken
- Piskesmæld
- Hovedpine grundet nakkesmerter
- Svimmelhed grundet nakkemuskulaturen
- Stive muskler- Manglende/nedsat bevægelse af hovedet
- Kæbespændinger
- Smerter i kæberne
- Generelle smerter i nakken og øvre ryg.


.......skulle din tilstand ikke stå herover, er du velkommen til at ringe og høre omkring evt. behandling.

Hvor lang tid skal jeg behandles? 
Behandlingsperioden afhænger meget af om, dit besøg skyldes en akut-opstået situation, eller problemet er noget du har gået med i længere tid. Oftest vil et akut nakkeproblem kunne løses på ganske få behandlinger, hvor et længerevarende nakkesmerter i sagens natur også tager længere at behandle.
Jeg behandler udelukkende med nåle, og foretager ingen manipulation af din nakke/hoved. Manipulation er en stor uddannelse for kiropraktorer, og dette lader jeg dem om at foretage.

Jeg har hovedpine og er svimmel....

Hvis du har besøgt en læge, og fået konstateret, at problemerne ikke skyldes noget alvorligt, der kræver medicinsk behandling, er akupunktur et fremragende middel til at få det bedre. Jeg ser ofte patienter, som ikke er klar over, at deres svimmelhed og hovedpine faktisk skyldes deres nakkemuskulatur. Ved at behandle deres nakkesmerter og muskelspændingerne, slår vi flere fluer med ét smæk - hovedpinen og svimmelheden letter/forsvinder, og man opdager måske, at man har haft nedsat bevægelighed i nakken - hvilket også bedres ved behandlingen.
5 Gode strækøvelser til din nakke


til toppen

Hovedpine og Migræne

Hovedpine & migræne dækker over en lang liste af forskellige smerter i hovedet. De fleste af os, vil på et eller andet tidspunkt komme til at lide af hovedpine.

Behandling af hovedpine og migræne med akupunktur er en virkelig effektiv måde, at komme problemet til livs på.
Jeg får jævnligt besøg af folk på klinikken, som kommer med akut hovedpine eller migræne.
I langt størstedelen af tilfældene, er hovedpinen helt væk efter endt behandling. I nogle tilfælde ses en betydelig lindring,
hvor de resterende smerter så fortager sig over 1-2 timer.

I forbindelse med behandling af din hovedpine, skal vi have fundet ud af, hvorfor du har hovedpine. I forhold til hvordan der skal behandles, er det nemlig ikke helt lige meget, hvor hovedpinen kommer fra. Man kan sagtens behandle symptomet – altså smerterne, men hvis det skyldes et problem i nakken eller øvre ryg, skal dette også behandles. Ellers kommer hovedpinen ret hurtigt tilbage.
Behandling af hovedpine og migræne hos Offenbach akupunktur foregår i rolige omgivelser, hvor du kan ligge i fred i den tid, der skal til.
Har du akut hovedpine/migræne, er du mere end velkommen på klinikken til omgående behandling.
Har du haft hovedpine i længere tid, eller oplever anden form for “underlig” smerte i hovedet, bør du altid søge læge først.

Her kan du besøge Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet.

 

til toppen

Knæsmerter

Problemer med knæet kan være mange ting. Det spænder lige fra slidgigt til pludseligt opståede diffuse knæsmerter.Hvis der er mulighed for, at der ligger en alvorligere skade bag, vil jeg henvise dig til lægeundersøgelse først. Behandlingen af knæ tager mellem 30 minutter og en time. Dette inkluderer den tid, det tager at sætte nålene i, og den tid nålene har til at "arbejde" i.

Slidgigt
Vores knæ bliver gennem livet udsat for en stor belastning, hvilket i sagens natur med alderen resulterer i slitage. Over 6% af den danske befolkning lider af slidgigt i knæene. Symptomerne er smerter og mulig nedsat bevægelse. Slidgigt er nedslidning af den brusk som beklæder knogler. Brusken sørger for, at ledfladerne kan glide let over hinanden, og når den forsvinder eller slides, opstår der smerter.

Akupunktur kan ikke genoprette de allerede opståede skader. Men behandlingen kan dæmpe og i mange tilfælde fjerne smerterne. Jeg har flere forskellige behandlingsmuligheder til rådighed, når jeg behandler et knæ. Dette giver mig muligheden for, at tage højde for hvordan netop du har det med nåle.
Da slidgigt jo er en blivende tilstand, vil du alt efter sværhedsgraden, skulle have opfølgende behandling fra tid til anden.

Andre typer knæsmerter
Jeg tilbyder også behandling af akutte- eller længerevarende diffuse knæsmerter. Ofte sker det, at folk ikke kan give en forklaring på, hvorfor de pludseligt har ondt. Det er noget, som bare er opstået. I bund og grund, dækker det ofte over,at der ikke er en fysisk eller mekanisk skade på knæet. Det kan være etforkert vrid eller en bevægelse, som har trigget en smerte - uden at knæet har taget skade.
Jo hurtigere du kommer og får behandlet dine knæsmerter, jo færre behandlinger skal der ofte til. I de fleste tilfælde, vil der være en mærkbar forskel på dine knæsmerter allerede efter første behandling.

Operation eller sportsskade
Akupunktur kan hjælpe dig i genoptræningen efter en sportsskade eller hvis du har fået foretaget operativt indgreb i knæet. Jeg rører ikke selve knæet, men behandler det andre steder fra kroppen. Behandlingen sigter mod, at mindske knæsmerter og gener, og mod at speede helingen op.

Træning af knæ
Jeg kan kun opfordre dig til, at sørge for at få trænet dit knæ - også mens du modtager behandling hos mig. Alt efter hvad problemet med dit knæ er, kan det måske være en god idé, at du i starten tager let træning og skåner dit knæ.
Du kan læse mere om knætræning hos Gigtforeningen på dette link
Træn dit knæ - Gigtforeningen

Er der behov for det, kan en tilrettelæggelse af program anbefales i samarbejde med en uddannet fysioterapeut.


til toppen

S kuldersmerter

Skuldersmerter kan opstå af mange forskellige årsager. Overanstrengelse, slidgigt, betændelsestilstande i ledbånd, bursitis, overrevne ledbånd, forkerte arbejdsstillinger m.m.
Skuldersmerter der ikke går væk af sig selv i løbet af 14 dage, kan skyldes noget, som kræver behandling.
Skulderen er et såkaldt kugleled – altså et ret kompliceret led, da vi jo skal kunne bevæge armen i alle retninger. Også fra akupunktørens synspunkt er skulderen kompliceret, da løber der mange meridianer igennem skulderen. Er det en skade, du har gået med i lang tid, er det derfor vigtigt, at du udviser tålmodighed, når du påbegynder behandling.

Behandlingsforløb

I starten af behandlingsforløbet er det vigtigt, at vi får godt fat i problemet. Jeg anbefaler, at man de første par uger, får behandlet mindst 2 gange. Derefter justeres frekvensen af behandlinger – og ofte til 1 gang om ugen indtil problemet er løst. Grunden til at der sættes intensivt ind i starten, er for at undgå, at den oprindelige smerte får lov at genetablere sig inden næste behandling.

Ellers er det konstant 1 skridt frem og 2 tilbage. Vi er jo afhængige af at kunne bruge vores arme. Derfor er det vigtigt at du stadig sørger for at træne skulderen og bruge armen – men med omtanke! Evt. kan du i samarbejde med en uddannet fysioterapeut, få langt et træningsprogram, der støtter op om din akupunktur behandling. Træningsprogrammet kan du så lave hjemme.

Tryk her for at se en video med tricks til træning af skulderen

   


til toppen

Allergi

Kan du nikke genkendende til kløende røde øjne, løbende næse og endeløse nys? – så har du højst sandsynligt allergi. Allergi kan opstå pludseligt og uden varsel. Det er kroppens overreaktion på f.eks. pollen, som udløser en reaktion, hvorved der frigives histamin fra kroppens Mastceller. Det er derfor, man udskriver anti-histamin, for at afhjælpe generne. Allergier kommer selvfølgelig i mange former og du kan læse mere om allergier her.

Behandling med akupunktur.

Akupunktur giver dig muligheden for at få styr på generne uden brug af kunstige medikamenter og kemi. Behandlingen bør startes op lidt inden pollensæsonen starter – så du helt undgår gener – og kan følges op med behandlinger i løbet af sæsonen, hvis det er nødvendigt.

Du kan også sagtens starte behandling, hvis din allergi er i gang.Det kan selvfølgelig ikke siges, at alle skal behandles med sammen interval mod pollenallergi – nogle er hårdere ramt end andre. Typisk vil du inden for ganske kort tid opleve, at du får mere energi og færre eller slet ingen gener.

Behandlingen varer ca. 1 times tid, og er stort set smertefri

 

til toppen