Ryg og hofte

Behandling af rygsmerter.

Problemer med ryggen og rygsmerter må vist siges at være dansk nationalsport.
I hvert tilfælde er de oftest behandlede problematikker på klinikken: nakkesmerter,rygsmerter og lændesmerter i forskellige afskygninger. Problemerne dækker fra en akut opstået smerte i ryggen, til smerter som folk har gået med i mange år. Smerter opstået på baggrund af slitage, gigt, forkerte arbejdsstillinger ses ofte, og behandles effektivt med akupunktur. Akutte opståede smerter behandles i særdeleshed let med akupunktur.

Behandling af rygsmerter: Hvad enten du oplever problemer i den nederste del af ryggen/lænden eller i øverste del af rygge, kan jeg tilbyde akupunktur-behandling for at fjerne/afhjælpe smerterne.
Behandlingen kræver ikke indstik i de berørte områder, men beror på indstik i arme/ben. I langt de fleste tilfælde oplever patienten bedring af symptomerne inden for ganske få minutter.

Det er vigtigt at understrege, at nogle behandlinger kan kræve hjælp fra en kiropraktor. I så fald kan jeg anbefale kiropraktor Ulla Junge i Randers.

Hvor ofte skal mine rygsmerter så behandles? 
Alt efter hvad årsagen er til dit besøg på klinikken i Randers Syd, kan frekvensen af behandlinger variere. Typisk er det smertebehandling, der foretages, og her vil det
optimale være 2-3 gange pr. uge i starten, hvorefter frekvensen kan justeres. Grunden til dette er, at undgå at problemet når tilbage på sit normale niveau, inden dit næste besøg.

Det svarer lidt til, at vi skal starte helt fra grunden
igen, hvis der går for lang tid mellem de første behandlinger.
Et eksempel kan være en akut opstået skade evt. grundet havearbejde.
Her anbefales det kraftigt, at de første 2 uger er med 3 behandlinger pr. uge.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?
Der er ikke 2 mennesker der er ens, så derfor kan det være et skud i tågen at sige, hvor mange behandlinger der skal til. Det nemmeste svar er, at du skal behandles til problemet er væk. Nogle oplever, at deres symptomer er helt væk efter 2-3 behandlinger, og andre er symptomfrie efter 10 eller flere behandlinger. Lider du f.eks. af slidgigt i dit knæ eller fibromyalgi, er dette noget, der kræver behandling fra tid til anden, når først problemet er stabiliseret.
Hvorimod en nakkesmerte, grundet man har ligget forkert, ikke er noget, der kræver behandling resten af livet. Hvor langt man kan nå med behandlingen, kommer også an på, hvor medtaget kroppen er.
Det skal understreges, at det med stor fordel kan betale sig, at vælge laserbehandling sammen med akupunkturen – det har en kraftig effekt på hastigheden af bedring, og kan nedsætte antallet af nødvendige behandlinger betydeligt!
Intet er mere tilfredsstillende for både behandler og patient, end at alle smerter går helt væk. Men man skal også være realistisk, og i nogle tilfælde være tilfreds med at få det 50-70% bedre – baseret på udgangspunktet! Vores klinik ligger i Randers Syd, men vi har også klienter fra Hadsten, Langå og Djursland m.v.