Knæsmerter

Behandling af knæsmerter

Problemer med knæet kan være mange ting. Det spænder lige fra slidgigt til pludseligt opståede diffuse knæsmerter. Hvis der er mulighed for, at der ligger en alvorligere skade bag, vil jeg henvise dig til lægeundersøgelse først. Behandlingen af knæ tager mellem 30 minutter og en time. Dette inkluderer den tid, det tager at sætte nålene i, og den tid nålene har til at “arbejde” i.
Jeg kan kraftigt anbefale, at du i forbindelse med behandling af knæproblemer/knæsmerter, tilvælger laserbehandling. Det har en stor effekt på smerterne og helingen, og i den sidste ende betyder det oftest, at du skal have færre behandlinger af knæsmerter. 

Slidgigt og knæsmerter
Vores knæ bliver gennem livet udsat for en stor belastning, hvilket i sagens natur med alderen resulterer i slitage. Over 6% af den danske befolkning lider af slidgigt i knæene. Symptomerne er smerter og mulig nedsat bevægelse. Slidgigt er nedslidning af den brusk, som beklæder knogler. Brusken sørger for, at ledfladerne kan glide let over hinanden, og når den forsvinder eller slides, opstår der smerter.

Akupunktur kan ikke genoprette de allerede opståede skader. Men en behandling af knæsmerter kan dæmpe og i mange tilfælde fjerne smerterne. Jeg har flere forskellige behandlingsmuligheder til rådighed, når jeg behandler et knæ. Dette giver mig muligheden for, at tage højde for hvordan netop du har det med nåle.
Da slidgigt jo er en blivende tilstand, vil du alt efter sværhedsgraden, skulle have opfølgende behandling fra tid til anden.

Andre typer knæsmerter
Jeg tilbyder også behandling af akutte- eller længerevarende diffuse knæsmerter. Ofte sker det, at folk ikke kan give en forklaring på, hvorfor de pludseligt har ondt. Det er noget, som bare er opstået. I bund og grund, dækker det ofte over, at der ikke er en fysisk eller mekanisk skade på knæet. Det kan være et forkert vrid eller en bevægelse, som har udløst en smerte – uden at knæet har taget skade. Jo hurtigere du kommer og får behandlet dine knæsmerter, jo færre behandlinger skal der ofte til. I de fleste tilfælde, vil der være en mærkbar forskel på dine knæsmerter allerede efter første behandling.

Operation eller sportsskade
Akupunktur kan hjælpe dig i genoptræningen efter en sportsskade eller hvis du har fået foretaget operativt indgreb i knæet. Jeg rører ikke selve knæet, men behandler det andre steder fra kroppen. Behandlingen sigter mod, at mindske knæsmerter og gener, og mod at speede helingen op.

Træning af knæ
Jeg kan kun opfordre dig til, at sørge for at få trænet dit knæ – også mens du modtager behandling hos mig i klinikken i Randers. Alt efter hvad problemet med dit knæ er, kan det måske være en god idé, at du i starten tager let træning og skåner dit knæ.
Du kan læse mere om knætræning hos Gigtforeningen på dette link
Træn dit knæ – Gigtforeningen

Er der behov for det, kan en tilrettelæggelse af program anbefales i samarbejde med en uddannet fysioterapeut.

Vores klinik ligger i Randers Syd, men vi har også klienter fra Hadsten, Langå og Djursland m.v.

Nyhedsbrev