Få morgenkvalmen væk med akupunktur

Vidste du, at morgenkvalme og opkast i forbindelse med graviditet kan behandles med akupunktur??

At blive forældre er en fantastisk oplevelse….morgenkvalme og opkast er knap så fantastisk. Man kalder det ”morgenkvalme”, da det typisk er om morgenen, at man oplever de værste symptomer. I langt de fleste tilfælde opleves symptomerne fra uge 6-20.

Akupunktur mod morgenkvalme

En almindelig tilstand…

Morgenkvalme er en meget almindelig tilstand, og sker for ca. 8 ud af 10 gravide. Kvalme og opkast er desværre ikke noget, der kun forekommer om morgenen, men kan i nogle tilfælde vare hele døgnet rundt.
I sådanne tilfælde er det noget, der virkelig påvirker ens daglidag. Man har ikke lyst til at drikke eller indtage mad – og bliver deraf også mere træt og uoplagt.


I det tilfælde, at man ikke kan holde hverken vand eller mad i sig i 24 timer, er det en god idé at konsultere sin læge. Ca. 3% af gravide oplever det som kaldes for Hyperemesis gravidarum”, hvilket er en tilstand med så kraftig kvalme og opkast, at den i nogle tilfælde kræver behandling på et sygehus.
Hormonelle forandringer i kroppen i forbindelse med graviditeten er årsagen til, at man kan opleve ovenstående gener.

Morgenkvalme og akupunktur….

Akupunktur er en effektiv og sikker måde, at behandle generne på. På min klinik kan du enten ligge ned på en briks med indlagt varme, eller den kan laves om til en stol, hvis du foretrækker, at sidde op. Hvis du har løse bukser på, behøver du ikke engang, at skulle tage tøjet af.

Antallet af behandlinger varierer fra person til person. Men normalt tager det 1-2 behandlinger, og typisk forsvinder kvalmen i løbet af ganske få minutter efter, at nålene er sat. Skulle der dukke lidt kvalme op på et senere tidspunkt, behandles det oftest bare en enkelt gang.
Behandlingen varer ca. 45 -60min, hvor du ikke skal foretage dig andet end at slappe af.

Se dig for…..

Når du vælger en akupunktør skal du kigge efter RAB registreringen og medlemskab af PA (Praktiserende Akupunktører). Dette er din sikkerhed for, at den akupunktør du vælger, har den korrekte uddannelse. En korrekt uddannet akupunktør ved, hvilke punkter der må bruges, og hvilke der ikke må bruges i forbindelse med behandling af gravide. Jeg er selvfølgelig RAB godkendt og medlem af PA, og hvis du vil vide lidt mere om mig og min uddannelse kan du klikke her:
https://www.lasseoffenbach.dk/generel-info


Hvad kan du selv gøre??

Der er selvfølgelig en masse gode råd du kan prøve dig af med. Følg linket herunder, og prøv evt. jordmoderens 10 gode råd.

https://www.gravid.dk/graviditet/10-raad-mod-kvalme/